Modette

Tillåt dig själv att vara självsäker
Jag tittade på serien Sex and the City härom kvällen och avsnitt 2 (The Real Me) i säsong 4 fick mig att börja fundera och reflektera. Jag fick ingen stor uppenbarelse, det var inget nytt, men det fick mig att vilja diskutera mina tankar lite.
 
 
 
 
Bakgrund:
I avsnittet blir Miranda uppraggad på gymmet av en man som har beundrat henne under flera månader och han tycker att hon är väldigt sexig. Miranda förstår inte alls där hon står i en grå oversize t-shirt och helt genomsvettigt. I ett telefonsamtal med Carrie uttrycker hon hur hon absolut inte kan förstå hur mannen tycker att hon är sexig då hon inte hört det förrut, speciellt inte på det sättet. Miranda och mannen går ut på dejt och mannen uttrycker igen hur sexig han genuint tycker att hon är, vilket hon reagerar oförstående och nervöst på, då hon tycker att han är otroligt snygg och out of her league.
 
På den andra dejten (senare i avsnittet) väljer Miranda att ta till sig komplimangerna och uttrycka självsäkerheten hon fått och tacksamheten över olika delar av hennes liv. Det blir plötsligt stel stämning och mannen drar sig tillbaka och det visar sig sedan att han tyckte att Miranda framstod som alldeles för självupptagen och mannen tappade intresset.
 
 
 
 
Här kommer vi till mina funderingar:
Mannen som intresserade sig för Miranda var intresserad så länge hon inte höll med honom i det han sa om henne eller att hon var självsäker nog att tycka och uttrycka det själv. När hon sen höll med och lät sig själv vara självsäker, var hon inte längre intressant för honom, precis som att hon tog för stor plats. Det fanns alltså inget nytt för honom att påstå eftersom hon tyckte det själv.
 
Detta är vad jag kan känna är så skevt i vissa romantiska relationer (Jag pratar inte om alla såklart, men det är inte ovanligt). Det är precis som att det finns en vilja att styrka varandra med komplimanger och smicker, men när personen då tar till sig det och utstålar den självsäkerheten själv så blir personen i fråga helt plötsligt inte lika attraktiv. Jag tycker inte att det är attraktivt att vara fullständigt egocentrisk, självupptagen och tro att man är bäst, det är inte det jag säger, men det är en styrka att inse sitt värde och kunna ta till sig av det fina som människor säger till en, alltså ha en viss grad av självsäkerhet som vi alla borde ha.
 
 
 
 
De flesta av oss har oss själva som vår största kritiker, men det är också bara vi som kan tysta den kritikern och lyfta upp oss själva till att inse det höga värde som vi faktiskt har. Som medmännsikor ska vi stärka varandra och speciellt i en romansik relation. Så när vi får höra dessa stärkade komplimangerna har vi all rätt att lyssna, ta till oss och tro på dessa, utan att bli helt självupptagna, men det verkar finnas en fin gräns som inte är så tydlig till när andra missuppfattar det. Det viktiga är inte heller vad andra tycker, utan hur man ser på sig själv och hur högt man tillåter sig själv att värderas.
Min reaktion baseras på mannens reaktion som bara ratade henne totalt för att Miranda valde att lyfta sig själv och det är så jag inte vill att det ska vara när man lär känna någon och sedan väljer att dela livet med någon.
 
Det jag vill få sagt är; var inte rädd för att se ditt värde och agera därefter.
Var självsäker, men ödmjuk och ta till dig av det fina som människor säger till dig och om dig.
Lyft dig själv och se hur mycket det gör att intala dig själv hur bra du är.
Det är otroligt destruktivt att konstant nedvärdera dig själv, då blir du aldrig nöjd med att vara den du är. Därför ska du aldrig heller lyssna på om någon annan försöker nedvärdera dig eller inte låta dig tro på ditt eget värde.
 
Jag vill att ni ska förstå hur viktiga och värdefulla ni alla är.
Jag säger som jag alltid gör och som är mitt sätt att boosta självsäkerheten och självförtroendet:
 
Stay Fabulous!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress