Modette

2:a våningen av CB
 
 
En ny restaurang har öppnat i Halmstad av gastronomen Christofer Bengtsson, så jag och föräldrarna gick dit för att fira pappa som fyllde år 1 augusti och för att testa det nya haket. 
 
Vi tog avsmakningsmenyn bestående av fem rätter, men innan det testade vi de fyra tilltuggsrätterna som fanns att välja på.
 
 
 
 
Jag drack en kombucha bryggd av Halmstad Brygghus som var väldigt god.
Första rätten var kålrabbi med sockerärtor, bondbönor och miso (vilket jag älskar) och den andra var grillad polpo (bläckfisk) med syltade tomater, potatis och chili. Bläckfisken var sååå bra tillagat. Så saftigt och så långt ifrån gummiaktigt man kan komma, vilket det lätt blir annars.
 
 
 
 
Rätt tre bestod av lättbakad fjällröding med grillad spetskål, kaviar- och smörsås, vilket var friskt och mättande. Den fjärde rätten var för mig vegetarisk och bestod av falafel med avokadokräm och koriander och jalapenos. Koriander för mig kan smaka diskmedel (vilket det gör för vissa), men detta smakade bra och jag försöker vänja mig mer och mer!
 
Föräldrarnas fjärde rätt bestod av pepparglaserad gris från Skärhultsgård, vilken de tyckte var supergod.
 
 
 
På vänstra bilden ser ni ett av tilltuggen, padrons, som var kryddade med flingsalt och lockade fram aptiten för resten av rätterna.
 
Desserten bestod av hallon med mandelkaka och örtsorbet och var en bra blanding av sött och syrligt som en avslutning på middagen.
 
Ni hittar hela menyn här: Meny
 
All and all så var det supergott. Verkligen mat i hög klass och känslan i lokalen var som hemma i vardagsrummet, vilket jag förstått att de är ute efter och som de har lyckats med. Jag kommer snart att komma tillbaka dit, for sure!
 
Ville bara dela med mig av en härlig matupplevelse som den foodie jag är, så om ni är i Halmstad så ta en sväng upp på 2:a våningen.
 
Stay Fabulous!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress