Modette

Canadian Tuxedo - ett vårtecken
 
 
VÅREN ÄR HÄR!
 
Iallafall typ varannan dag och om man inte står i skuggan, haha! Solglasögonen är på var dag och det är ett gott tecken på att ljuset är här för att stanna.
 
Jag lovade ju förra veckan att det skulle komma upp ett inlägg med vårtema och jag ursäktar för lite förening av det, men här kommer några tips som är bra att tänka på nu när sol, vår och värme står i farstun.
 
 
 
 
1. Solglasögon!
Att lämna hemma utan ett par glajjor blir alltid lika irriterande när man står i solskenet och kisar. Jag kan vara väldigt känslig för ljus och då är solglasögonen en räddning för att undvika att spänna ögon och muskler i ansiktet för mycket, som kan leda till bl.a. spänningshuvudvärk. Det är alltid viktigt att skydda ögonen för ögonens skull också.
 
 
 
 
2. Solskyddsfaktor (!!)
Detta är något man borde se till att skydda sig med alla årets dagar (och att krämer och hudvårdsprodukter innehåller en viss faktor), men nu på sommarhalvåret är det extra viktigt. Även på molniga dagar då man vet att man ska vara ute mycket så är det bra att lägga ett skyddande lager av solskyddsfaktor och på soliga dagar är det obligatoriskt enligt mig! Jag har så gott som genomskinlig hy, så jag är noggrann med solskyddsfaktor för att skydda min hud från farliga UV-strålar. 
 
 
 
 
3. Ny garderob!
Det jag och säkert många förknippar med sommarmode är färg, detaljer och lätta kläder, men se till att verkligen använda dom där örhängena du kikat på hela vintern eller den där väskan du köpte på rea med tanken att den funkar till en sommarklänning! Mixa och matcha och var inte rädd för att sticka ut med färgglada detaljer och annorlunda mönster. Lägg undan de tjocka stickade tröjorna och välkomna det nya vädret med plaggen som längtat efter att få bäras hela vintern. 
 
 
 
 
4. Humöret och Energi
Jag märker en superstor skillnad på mitt humör och min ork nu när det är mycket ljusare mycket senare på dagen jämfört med för några månader sedan. Den nyfunna energin vill jag tar vara på och då kan det vara värt att reflektera över hur man vill använda den och hur jag tar till vara på den. En sak jag märkt som gör mycket för mitt mående överlag är träning och även om ljuset ger mer energi och ett gladare humör så är det viktigt att hålla igång med träningen för att använda energin effektivt för att orka med livets alla delar.
 
 
 
 
5. Glöm inte kalufsen
Det är inte bara huden som tar stryk av solen, utan det gör även håret. Mitt färgade hår får märkbar skillnad av att bli utsatt för mycket solljus och många tvättar så en hårinpackning med jämna mellanrum, en gång i veckan eller iallafall varannan vecka, förtjänar det, oavsett vilket hår du än har. Om du har blekt hår är det speciellt bra att göra en gång extra kommande årstid.
 
 
 
 
Har du några bra vår- och sommartips att dela med dig av??
Dela gärna med dig av dem!
 
Hur många är ni som rockar en canadian tuxedo nu by the way? Alltså jeansbyxor och jeansjacka! Jag är riktigt nöjd över min vintage Levi-jacka jag ärvt av mamma som passar till nästan allt.
 
Förresten: Imorgon, onsdag, fyller jag år hörrni! WOOP WOOP!!
 
Stay Fabulous!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress