Modette

En Stylists Kit För En Blowout
Hej!

För en dryg vecka sen gjorde jag ett jobb som innefattade en blowout (en föning) och när jag packade min väska dagen innan insåg jag att jag bär med mig ett väldigt omfattande kit av produkter för att vara redo för allt. Från värmeskydd till spray för hållbarhet till volymprodukter, allt är med. Jag fick till och med plocka bort vissa produkter för att hejda mig själv, haha! Produkterna på bilden är bara de jag valde att ha med för en blowout, alltså bara en del av mitt allmänna kit!

För någon som inte är makeupartist och i det här fallet hårstylist så kan det vara förvånande vad vi väljer att inkludera i vårt kit, och hur stort det är, men för mig är det självklart nu! Allt eftersom hittar jag såklart produkter som är bättre och sämre och uppdaterar min samling kontinuerligt, men det finns alltid lite av allt.


Kunden önskade en simpel blowout för att ge rakare hår, med en aning böjning i topparna och form i luggen. Locken i luggen framhävde jag med en stylingtång.

Härlig söndag på er!

Stay Fabulous!

Blue Graphic Eyeliner
Hej, fina läsare!
 
Som en kreativ person som jag ser mig själv som så finns det tillfällen då jag bara måste få utlopp för kliet i fingrarna att skapa något. Som makeupartist blir det genom smink och jag vet inte hur många sena kvällar och nätter jag bara suttit och sminkat mig och testat olika sminkningar, produkter och tekniker.
Den här sminkningen var ett resultat av just abstinensen att skapa och en sen kväll.
 
Jag har listat produkter jag använt mig av längst ned i inlägget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blå eyeliner och blå bas på läppar: Linda Hallberg Cosmetics Mood Crayon 'Cool Mood'
Metalliskt läppglans: NYX Cosmetics Metal Lip Cream 'Comet's Tail'
Vit färg på fransar: NYX Cosmetics Eyeshadow Base 'ESB01'
Foundation: Lumene Longwear Blur Foundation '0 Light Ivory'
 
Ha en superhärlig vecka!
 
Stay Fabulous!
Jobb, jobb & podd
Tjo på er!

Den senaste tiden har varit fylld av inte mycket annat än jobb på olika håll! Jag är väldigt tacksam för att det varit så, men även frustrerad över att ha mindre tid åt annat, tex blogg och skapa annat kreativt innehåll.
All and all, så mår jag ändå bra just nu!

På vägen hem från jobben idag så lyssnade jag på senaste avsnittet av Babbel på Banérgatan som är en podd av mina kära bloggkollegor Jamie och Matilde. De är väldigt duktiga på att skapa härliga avsnitt med bra ämnen!
Denna gången pratades det i första halvan av podden om att leva utan att dricka alkohol, om annat väldigt sällan. Jag dricker själv nästintill aldrig alkohol och i väldigt små mängder om jag gör det, av flera olika anledningar, och jag uppskattar när ämnet om att inte dricka kan diskuteras och pratas om på ett lättsamt sätt, men med en seriös ton.
Så tips från mig är att gå in och lyssna!
Eloge till er, Jamie och Matilde för detta avsnittet!


Stay Fabulous!