Modette

Att gå från att vara en extremt planerande person till att lyssna på intuitionen - Del 2
Del 2

Ångest i kroppen och KAOS i huvudet!
Under höstterminen 2017, min tredje termin på utbildningen till civilingenjör, hade jag otroliga tvivel på om jag var på rätt bana i livet. Jag tappade mer och mer driv och motivation för skolan, jag stressade över vad jag behövde klara av och jag hade återkommande problem att sova. I efterhand har jag förstått att jag upplevde stark ångest, men då visste jag bara att jag kände stark oro över hur osäker jag kände mig inför utbildningen till civilingenjör och framtiden. Ville jag verkligen ändra mina färdiga framtidsplaner som funnits i mina tankar i flera år?
 
 
 
21 år, Oktober 2017
 
 
Ett lättande beslut
Kommande beslut var svårt för mig att komma fram till, men tillslut insåg jag att civilingenjör inte var rätt utbildning för mig för att uppfylla mina karriärdrömmar, trots mitt intresse för teknik. Jag ville hitta tillbaka till motivationen och drivet över att göra det jag tycker är roligt och insåg att jag ville lyssna på det jag har en stark passion för; smink, hår och skönhet. Dessa intressena har funnits med mig så länge jag kan minnas och jag ville ge det en chans att se hur jag kan applicera det i min karriär och få arbeta med det jag brinner för.
 
Det tog mig ett par månader att komma fram till slutsatsen, men när jag bestämde mig för att utbilda mig till makeupartist och hårstylist var det precis som att en tyngd lyftes från mina axlar. Jag kände en lättnad och ett otroligt starkt driv att kämpa för att få göra det som får mig att må så bra.
 
 
 
 
 21 år mars, 2018
 
 
Vad jag inte insåg då, men som jag vet i efterhand, är att när jag gjorde det valet så började jag en personlig utveckling som förändrat mig mycket och som fortfarande förändrar mig som person. Jag började lyssna mer på vad jag vill och inte bara vad jag tror förväntas av mig att göra. Och vet du, det gick att ändra planerna åt ett helt annat håll utan att det blev katastrof! Mitt sunda förnuft visste ju detta redan innan, men jag förstod det inte förrän jag fick uppleva det själv.
 
Att byta riktning i livet och kliva på banan att jobba med skönhet gav så mycket mer än jag hade trott. Jag känner en helt annan motivation för framtiden, lycka över mitt jobb och jag ser möjligheter för framtiden på ett helt annat sätt. När jag blickar framåt på min framtid känner jag inte stress över att veta och planera, utan jag låter framtiden vara oviss och fokuserar på nuet med sikte mot mina drömmar istället.
Det viktiga är att jag mår bra.
 
 
 
22 år, Oktober 2018 
 
 
Livrädd
När jag tog beslutet att byta bana var jag livrädd dock! Att ändra på livsplanerna var ju jätteläskigt och jag vet fortfarande inte vart livet tar mig, men jag är mer okej med det nu. Jag vet att så länge jag strävar efter mina mål och lyssnar på vad som får mig att må bra, så löser det sig, även om det inte går enligt min noggrant utstuderade plan som mitt tidigare jag hade haft. Att försöka planera allt i förväg var SÅ stressande och jag besparar mig själv så mycket oro och ångest genom att inte planera i så stor omfattning. Att uppleva känslan av att mina planer kastades omkull helt, gjorde att jag förstod att det inte skulle vara undergången av min värld. Oftast blir det inte heller bättre i det stora hela att försöka planera allt, för allt går inte att förutse och på vägen utvecklas man ju som människa hela tiden.
 
Fast jag är fortfarande Felicia. Jag analyserar allt, jag planerar, strukturerar och tänker på saker ur olika perspektiv och alternativa lösningar. Däremot är jag mer okej med att saker och ting kan ändras och jag lyssnar mer på om det känns rätt. Jag lyssnar på min intuition på ett helt annat sätt idag och låter magkänslan ha en talan, utan att som tidigare hårt stöta bort den för att den ändrade planerna. När jag har låtit magkänslan leda vägen har jag tagit beslut som får mig att må mycket bättre och gör att jag ger mig själv möjligheter till att leva ett liv jag vill leva.
 
 
 
Novemer 2018. Foto: Jami Nakhowong Hansen
 
 
Siktet inställt på drömmarna!
Året 2018 har varit en lång personlig utveckling för mig och jag har haft otroliga dalar tillsammans med otroliga toppar i mitt mående. Hade jag sagt till mig själv för ett år sen, när jag gick den där tredje terminen, att det är den här personen jag skulle vara idag hade jag haft svårt att tro mig själv. Fast här är jag och jag är så glad över att vara på en bana i livet som jag själv ändrar och styr i olika riktningar hela tiden, utan att ha en aning om vad som händer mycket längre fram.
Nu siktar jag bara mot mina drömmar och hur spännande är inte det?

Hade jag fått 15-åriga Felicia att förstå att livet inte vänds upp och ned bara för att hon ändrar sitt gymnasieprogram hade min resa sett annorlunda ut, men det är just den resan av personlig utveckling som har lärt mig så mycket och jag hoppas att du kan ta med dig något från den också.

Stay Fabulous! 
 
 
 
15 år, mars 2012
Mia

Du skriver så bra Felicia!
Lev i nuet och njut av stunden. ❤️
You go girl! 😊

Svar: Tack så mycket, Mia!Fina ord från en författare! :*
Kram! <3
Felicia Frykman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress