Modette

'Love, Simon' - Bokrecension
Hej och glad måndag på er!
 
För ett tag sedan köpte jag på mig ett antal pocketböcker som jag lovade att recensera efter att jag läst ut var och en av dem. Jag är en snabb läsare och om jag tycker att en bok är intressant så läser jag ut den på ett par dar och det har hänt att jag läst om samma bok igen inom en vecka. Det är något speciellt med att läsa samma bok igen för man märker detaljer som inte tycktes vara viktiga vid första läsningen.
 
Jag har nu läst ut boken 'Love, Simon' av Becky Albertalli och här kommer min recension.
Note: Jag är ju så långt ifrån kritiker och skribent man kan komma, så detta är mina amatörmässiga, men ärliga åsikter! :D
 
 
 
 
Sammanfattning:
'Love, Simon' handlar i stora drag om Simon som är homosexuell och inte har berättat det för världen än, bortsett från en annan kille han har mejlkontakt med. De går båda på samma skola, men använder alias när de skriver och vet inte vem den andre är.
Simons alias hotas att läckas ut och han står inför risken att alla får veta att han är homosexuell utan att han får chansen att berätta det själv och han vill inte riskera att förlora kontakten med meljkillen han är kär i om han får veta vem Simon är.
 
Min åsikt:
Jag gillar ju verkligen tonårsromaner och det är denna verkligen. Det är en bok som berör känslan av en första kärlek och hur livet förändras när man väljer att öppna upp sig för andra och vara sig själv. Jag är ju lite av en hopplös romantiker när det kommer till läsning så jag tycker denna boken är gullig i berättelsen om tonårskärlek och livet med vänner, men väldigt vuxen i sättet man får följa med i Simons tankar.
Detta var en härlig läsning och en berättelse jag betade igenom snabbt. Det var en feel-good-bok som jag önskade att jag hade läst för 5-6 år sedan då jag hade kunnat relatera till åldern karaktärerna är själva.
En mysig sommarläsning jag kan rekommendera om du är ute efter något lättsamt.
 
Mitt betyg:
4 av 5 hjärtan
 
Boken har blivit film, men jag ville läsa den först så nu ser jag fram emot att se hur den tolkats i bild!
 
Stay Fabulous!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress