Modette

'Sköldpaddor hela vägen ner' - Bokrecension
Inlägget innehåller annonslänkar.
 
Hej på er!
 
Här kommer ännu en bokrecension och denna gången om boken 'Sköldpaddor hel vägen ner', skriven av John Green, som också har skrivit succéberättelsen 'Förr eller senare exploderar jag' som sen också blev film.
 
Om du är nyfiken på att själv försvinna in i en bra bok eller köpa nödvändig studentlitteratur för kommande kurser, så har Adlibris massor att välja på, inklusive böckerna jag rekommenderar här på bloggen!
Klicka HÄR för att komma till hemsidan!
 
 
 
'Sköldpaddor hela vägen ner'
 
Sammanfattning:
Aza Holmes blir övertalad av sin kompis Daisy att försöka lösa försvinnandet av multimiljardären Russell Pickett, eftersom Aza är barndomsvän med hans son. Polisens belöningssumma för de som ger hjälp för att hitta den försvunne är 100 000 dollar, men allt förändras när de tar sig in på Russell Picketts lyxiga egendom.
Aza kämpar med tvångstankar och tvångsritualer och de påverkar start hennes vardag och hindrar henne från att kunna leva ett liv utan oro och ångest.
 
Min åsikt:
Något jag blev förvånad över och som jag inte trodde boken skulle beröra så omfattande var Azas egna tvångstankar och oro för att bli smittad av livshotande sjukdomar. Boken i sig är spännande eftersom man får följa hur de försöker hitta svar på var den försvunne personen befinner sig, men man dras till en helt annan del av berättelsen hela tiden när Azas tankar blandas in. Min känsla är att berättelsen handlar mer om Azas kamp med sitt eget sinne och hur hon ifrågasätter sin egen oro, samtidigt som hon kämpar med att få andra att förstå varför hon är som hon är. Det är mer en bok om mental hälsa än en brottsutredning känner jag, vilket jag trodde först, men intressant om man är intresserad av psygologi och ett tydligt exempel på hur det kan vara för någon som lever med liknande mentalt tillstånd. Det gav mig mer insikt i hur det kan vara, vilket säger till mig att den var en del undervisande, en del underhållande!
När jag läste i boken hur titeln relaterar till berättelsen skrattade jag nästan RAKT UT men var tvungen att hålla mig för att jag satt själv på pendeln, och man vill ju ändå verka relativt normal, haha!
 
Mitt betyg:
3 av 5 sköldpaddor
 
Vill du ha en bok som utmanar sinnet, får dig att tänka och sätter hjärnan kan stå emot en, så är detta en bok för dig! Den har en hel del humor också, vilket lättar upp det tyngre ämnet.
 
Stay Fabulous!